14. veljače 2013.

Napokon na mjestu!

Obožavam naušnice i već sam ih sakupila popriličan broj.
Nešto sam sama napravila,nešto kupila a nešto dobila na poklon.Primjetila sam da ih u zadnje vrijeme rijetko nosim i nakon malo razmišljanja zaključila kako je razlog tome što stoje u jednoj kutiji.Kada negdje krenem navjerojatnije ću otići sa naušnicama koje i inače nosim jer mi se u žurbi ne da vrpati po kutiji i tražiti baš određene naušnice a onda još i naći dvije...e,to je posebna avantura.
Prije par mjeseci u Kauflandu sam kupila memo ploču sa plutom u namjeri da riješim problem zavrpanog nakita.Koštala je 17,99 kn.Činilo mi se da je to povoljno i da ću to čas posla uraditi.Povoljno je ali da je čas posla...pa,baš i nije.
Ovih dana došao je red na memo ploču i krenuh ja.
I odmah učinim pogrešku-nisam nanjela primer pa sam ploču, ne znajući da pluto upija boju kao lud,farbala 5 puta.Prvo 3 puta kistom pa 2 puta spužvicom.Proces farbanja se neočekivano odužio,ali ostalo je išlo kao po loju:čupkanje salveta,decoupage,malo ublažavanje podloge da salveta ne izgleda kao naljepnica,memories šablona i bitumen,pamučna trakica i na kraju satenske mašnice i traka.
Moram reći da sam šablonu memories pravila sama jer su kupovne besramno skupe.Print šablone,folija za grafoskop i lemilica; šablona je gotova za 10 minuta.U jednom od narednih postova pokazati ću vam kako to radim.
Kada sam završila i objesila naušnice skužila sam da ploča 40x60 neče biti dostatna za sve naušnice jer je jedan dio ostao u kutiji,ali to su većinom alkice.Sada kad je manja gužva u kutiji i njih ću lakše spariti.
Evo kako to sada izgleda.









Htjela sam dodati još koju ružu od čipke ali mi se učinilo da bi to bilo previše.Zadovoljna sam kako ploča sada izgleda i moje naušnice su napokon na mjestu.

Broj komentara: 7:

  1. Mislim da ću i ja morat uskoro na ovakav pothvat! Super ti je ispala ploča! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako mi se svidja ploča, nekako je romantična sa desenom salveta i čipkom. Ma prelepa.

    OdgovoriIzbriši
  3. U pravu si, bilo bi previše. Danima i danima rešavam da napravim nešto gde ću držati svoj nakit. i izgleda da će trajati još sto godina, jer sam nešto postala lenja.
    Ova ploča je divna. olim ove dan i noć cvetiće u svim varijantama.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ideja mi je odlična !! Kada budem imala toliko naušnica sigurno ću si napraviti ovakvu jednu ploču:)))) Kažeš bojanje pluta, ni meni nitko nije ukazao na to kako pluto upija boju:( Isto sam prošla s bojanjem pluta! Nešto smo naučile na svojim pogreškama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek učim na svojim pogreškama i onda sam ljuta ne sebe zašto nisam malo više istraživala,ali već sam se uvjerila da teoretsko znanje brzo ishlapi a ono praktično ostaje zauvijek.
      Za naušnice ne brini-ja ih skupljam već godinama.Sigurno ćeš i ti jednom imati svoju memo ploču.

      Izbriši
  5. Ah, istu grešku s plutom sam i ja napravila (samo je površina koju sam ja bojala bila 10 puta veća od tvoje)!
    Iskreno, bolje izgleda negola prije definitivo, ali mi se čini da je naušnice malo teško razaznat od ružica (iako mi je sam uzorak divan)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se čini da sam to mogla bolje napraviti.Ovaj uzorak salvete definitivno nije za ovakve stvari.Ali naušnice se dobro vide kada ih gledaš u živo.S obzirom da sam ih radila za sebe i neće ići dalje nego su mjesto pronašle u mojoj garderobi šarenilo nije bitno.Definitivno ću idući puta upotrijebiti neke nježnije i svjetlije salvete.

      Izbriši