30. studenoga 2012.

Božić dolazi...

Već dolazi!
I ove godine stiže prebrzo.Čini mi se što sam starija da mi vrijeme ide sve brže i brže,naprosto-leti!
Volim ovo vrijeme pred Božić.Sve je nekako u isčekivanju,kod ljudi se osjeti neko drugačije raspoloženje,ja se osjećam drugačije...
Za tjedan dana počinje advent i zornice.Svake godine to je za mene poseban doživljaj,pogotovo dok su mi djeca bila manja.Voljeli su oni ići na njih.Sad kada su odrasli nekako više vole spavati.Ne krivim ih ali ja se volim  ustati po mraku i dan započeti s misom.Na zornice idem s radošću jer ih svake godine zavjetujem za zdravlje u mojoj obitelji i zato mi to predstavlja zadovoljstvo.To je jedna mala žrtva koju ja prinosim svake godine kroz advent i budem nekako ispunjena cijeli dan;svim poslovima i problemima drugačije pristupam u to vrijeme.Ništa mi nije teško i sve stignem.
Ne pada mi teško ni božićno veliko spremanje, niti pečenje kolača...
Nekako mi se čini da više volim adventsko vrijeme jer traje duže dok sam Božić prođe za dva dana i već krenu pripreme za Novu godinu.Nemojte me krivo shvatiti:volim ja i Božić i sve ono što on nosi;okićena jelka,darovi ispod nje,jaslice,čestitare,kolače i sva ona druga jela koja se tradicionalno za Božić jedu.
Svake godine svima pravim poklone.Kod mene je pravilo da se pokloni ne kupuju.Volim svakome podariti nešto rukom izrađeno kako bih toj osobi pokazala da sam razmišljala baš o njoj kada sam pravila poklon.Ponekad bi bilo lakše otići u trgovinu i nešto kupiti ali ja se još uvijek ne dam.Oduvijek sm mišljenja da nije važan poklon nego pažnja,pa tako će i ove godine svi dobiti unikatne poklone.Većinu sam ih već završila a ono što nisam-ideja je u glavi samo treba doći do realizacije.nadam se da ću sve stići.
Pola 10 i cijeli 11 mjesec pravila sam čestitke i ukrase za jelku.Napokon sam sve završila pa vam donosim sličice dijela onoga u šta sam utrošila toliko puno vremena.







Tutorijal  za ove anđele imate na stranici Roberta Sabud-e

Evo i nekih quilling čestitki i ukrasa za bor:








Tutorijal za ove quilling zvjezdice možete pronaći na blogu Reese Dixon .

Ove sam radila u pergamano tehnici.








I na kraju još neki ukrasi za bor;

 Tutorijal za ove zvjezdice možete pronaći na blogu House Revivals .Zar nisu efektne.Hamer papir za njih kupila sam u Muller-u.
A ove sam radila sa gricom i 200gramskim papirom.



I još neke čestitke u istom stilu;




 A sada kada sam sve što sam za advent planirala i završila bacam se na božićne poklone.
Post sa slikicama slijedi uskoro!

Broj komentara: 8:

  1. Kako su predivne ove cestitke.. Neznam sta bih mogla izdvojiti jer je sve predivno. Ovo su prava mala umjetnicka djela. Bravo..

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivni su ti radovi, sve ljepše od ljepše :)
    Lijepi pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. Nemam reči! Zaista je sve, ali se, od prve do poslednje stvari-savršeno.

    Posebno mi se dopada što praviš poklone, jer to je prava pažnja i ljubav. Uvek sam tako mislila i mislim. Najlakše je kupiti, to stalno ponavljam.

    I ja volim praznike, ali, nekako, na 20 stepeni, nemam osećaj da je Nova godina blizu, pa se i ne spremam baš kao obično.

    OdgovoriIzbriši
  4. Da, da uvijek se požuri... Prekrasno ti je sve, nemam rijeći, čekam da vidim poklone :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Silvija, nisam dugo bila na ovim tvojim stranicama i dočekalo me prekrasno iznenađenje! Mogla sam i misliti da nisi mirovala u pripremama za Božić ;) Čestitke su ti divne... znaš, vadiš mi mast s tim svojim quillingom, toliko me fascinira, a nemam vremena mu se posvetiti, divno nešto! I anđelići i ukrasi za bor i permagano tehnika, sve je divno!

    I ja se isto tako osjećam u vrijeme adventa kao i ti, to je jedno posebno vrijeme milosti i skrušenosti, obožavam ga i draži mi je od samog Božića. Za zornice ti jako zavidim jer imam premalene klince koje ne mogu ostaviti same i radnog muža pa ne stignem ujutro, ali sam zato pripremila neke materijale preko dana za duhovnu pripremu, i to će poslužiti.

    OdgovoriIzbriši
  6. wow! To stvarno treba iskoristiti. Mi tu imamo Shpar, ne znam da li kod njih ima, a sad sam bila tamo u blizini i nisam provirila, ah. Svoj sizzix sam kupila u NB hoby artu, pokušala sam preko neta ali nitko ne dostavlja jer je težak, a za sloveniju ne znam gdje bih tražila, Sad ću probati preko neta dodatke ako uspijem jer su to so much.
    pozz

    OdgovoriIzbriši
  7. Mala umjetnička djela - sve do ti jednog! Svaka čast na trudu uloženom u čestitke, a ideje za handmade poklone je isto za svaku pohvalu!

    OdgovoriIzbriši