19. listopada 2012.

Svatovske torte

Prije otprilike 2 mjeseca dobila sam narudžbu za mladenačku tortu i još dvije torte za iste svatove.
Mladenka je jedna divna mlada dama,jako profinjena a u isto vrijeme srtašno draga i nimalo zahtjevna.
Ona mi je izrazila svoje želje ali je prihvatila i sve moje prijedloge.
Htjela je da mladenačka torta bude u stilu cupcakes mladenačke torte ali umjesto muffina da budu košarice od čokolade punjene parfe kremom, a vrh torte da bude obična torta.Za tu tortu dala mi je odriješene ruke da je ukrasim kako želim.
Dobrih 3 tjedna ja sam eksperimentirala sa tim košaricama jer ih nikada nisam radila:kontaktirala neke blogerice koje su specijalisti za čokoladu,istraživa po internetu i što je najgore sve neuspjele pokušaje sama sam pojela.
Imala sam velikih problema sa čokoladom jer nije dolazilo u obzir da kupujem neku skupu čokoladu jer mi je za košarice trebalo više od 2,5 kg čokolade(bdw narudžba je bila 120 košarica)
Na kraju sam metodom pokušaja i promašaja došla do savršenog omjera čokolade i masnoće i krajnjim rezultatom sam bila više nego zadovoljna, a što je najvažnije i naručiteljica je bila oduševljena.Prvotna ideja je bila samo parfe krema u košaricama ali meni se činilo da će sa tom količinom košarica torta biti pretamna, stoga je moj prijedlog da košarice ukrasim sa slatkim vrhnjem bio prihvaćen.
Kao iznenađenje mladencima na svaku košaricu sam stavila njihove inicijale (naravno od čokolade)Dobro sam se namučila ali nije mi žao jer torta je ispala stvarno fora.






A ovako je sve to izgledalo prije postavljanja na stalak.






A ovo je druga torta:







I na kraju treća:ona je bila voćna stoga je nisam smjela prekriti tičinom nego sam radila kombinaciju sa vrhnjem.





I kad smo već kod torti:ova je pravljena za jednu malu djevojčicu Hanu i njen 5. ročkas subotu prije svih onih silnih košarica.




 A ovo je torta još od prošle godine za istu tu djevojčicu ali za njen 4.rođendan




Eto, to sam vam ja radila skoro cijeli prošli tjedan.Sada se bacam na božićni program.
Već kasnim.
Nastavite me čitati jer slijede neki tutorijali koji su u pripremi.







Broj komentara: 8:

  1. Napokon da su i te fotke ugledale svjetlo dana. Ideja je na kraju ispala ful odlična. Žao mi je samo što nema neke fotke koja prikazuje košaricu u krupnom planu. Kako si na kraju uspjela?
    Sviđaju mi se i ostale torte, vidi se da si majstorica fondanta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Silikonski kalupi,čokolada iz Bille i biljna mast.Toliko sam se ispraksala sa košaricama da će to postati česti nedeljni desert u našoj kući.čim ih budem pravila slikati ću u krupnom planu.Ovaj puta sam bila u tolikoj žurbi da sam skoro zaboravila slikati i izdaleka.Ispale su stvarno super;čokolada se sjajila taman koliko treba a nije se topila i da bude veća fora 350 g te čokolade košta 13,99 kn.

      Izbriši
  2. Mladenačka torta je predivna, ideja originalna i jaaaako puno posla.Svaka ti čast..Savršenstvo:)))I ostale torte nimalo ne zaostaju, predivne i opet puuuuno posla, ali rezultat je ...WOW:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. predivna ti je svadbena torta i cupcakesi od čokolade ♥

    i meni je baš žao što nisi uslikala košarice izbliza, baš me zanima kako su izgledale, ne sumnjam da su bile jako ukusne... a i mislila sam nekako da je Tamara imala svoje prste u ovoj čokoladi, čim si spomenula majstorice čokolade, a tko bi to drugi bio?!

    ostale torte su isto lijepe, a od svih mi je najljepša lanjska Hello Kitty... ah, kad se palim na djecu ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Torte su prekrasne,a i košarice.Vidi se da je uloženo puno puno truda.
    P.S I baki Mandi su predivne...

    OdgovoriIzbriši
  5. bila si bome vrijedna! Svaka čast, rezultat je ispao savršen!

    OdgovoriIzbriši