3. listopada 2012.

Sa tavana

Pokojna baka moga muža živjela je u jednoj staroj,staroj kući i bila je od onih baka koje ništa ne bacaju.Ljetos sam muža zamolila da mi ode na tavan te stare kuće i pronađe jedan drveni kovčeg.Znate one stare kovčege u kojima se u vrijeme austrougarske spremala mladićima roba kada bi išli u vojsku.
Ode moj dobri muž na taj tavan i ne bi dugo zove mene moj dobri muž da dođem na taj tavan i da si izaberem kovčeg jer tamo nema čega nema.Popnem se ja na taj tavan, kad ono mene tamo čeka Disneyland.Ne sa Miki Mausom i Mini nego sa starinama.Stvarno nema čega nema!Starih kovčega preko nekoliko,stari kartonski kufer,stara ogledala,stari drveni valovi u kojima su se nekada kupala djeca,stare košare svih fela....i mogla bih nabrajati i nabrajati.Pravi Disneyland što se mene tiče!
Naravno da sam odmah svaku tu starinu već vidjela na koji način će biti preuređena.Odmah sam sve htjela nositi kući,ali onda onaj moj dobri muž nije više bio tako dobar kaže:
"NEMOŽE!!!Uzmi dvije stvari i kad ih središ dolazimo po druge dvije.Nećeš ti meni zakrčiti garažu sa tim drndama!"
Malo sam bila iznenađena a onda se sjetim da su u garaži stari ormari iz bakine stare,stare kuće.Već 2 godine stoje prešmirglani i pripremljeni za farbanje.Još dugo će oni čekati jer sam ih planirala oslikati a nikako da odem na neki tečaj slikanja.Mislim da su prevrijedni kako bih sa njima eksperimentirala,pa jednostavno strpljivo čekaju.
I tako se ja teškom mukom odlučim za dvije stvari:jedna stara košarica u koju ću pospremiti razne drnde sa svoga radnog stola i jedan drveni kovčeg kojeg ću prenamijeniti u kutiju za gostinjske papuče a ujedno će služiti i kao stolica za umorne pri obuvanju.
Sredila sam i jedno i drugo a danas vam donosim sličice košarice prije i poslije.
Košaru sam dva puta prešla sa spužvicom i bijelim akrilom i onda radila decoupage.Odati ću vam jedan trik kako zalijepiti salvetu na mrežastu teksturu košare.Prvo na podlogu nanesite ljepilo zatim prislonite salvetu i mekom,vlažnom spužvicom pritisnite motiv.Pripazite jer spužvica mora biti stvarno samo vlažna,nikako mokra.Pustite da se dobro osuši i tek onda nanesite drugi sloj ljepila.Ja čak nisam ni prelazila drugi puta sa ljepilom nego akrilnim lakom.Ručke i rub san potapkala spužvicom i ljubičatim akrilom.
Što se tiče laka u jednom od sljedećih postova ću se malo osvrnuti na njega.
A sada evo sličica:Prvo kako košara iz gleda sada:







A ovako je izgledala prije:





Ja sam zadovoljna.A vi?



4 komentara:

  1. Joooj,to je ona salvetica s meni najdražim motivom:)Košara ti je PREDIVNA, osobito što se nazire ljubičasto -plavo u skladu s lavandom sa salvetice:))))

    OdgovoriIzbriši
  2. Mogu zamisliti kako si se osjećala kad si otkrila blago s tavana. Odlično si preuredila košaricu i podarila joj novi život.

    OdgovoriIzbriši
  3. woow kako lijepo odlično si to napravila

    OdgovoriIzbriši
  4. Isti, ali potpuno isti ceger imam i ja, ostao je od moje pokojne babe!

    Zavidim ti, samo da znaš!

    OdgovoriIzbriši