23. svibnja 2012.

Novo ruho jedne daščice

Moj kum odn.kum moga muža sav je u radovima uređivanja sjenice pa sam odlučila i ja dati doprinos ugođaju u njoj.U toj sjenici se po ljeti druži nas osam i tamo svaki vikend roštiljamo.Nisu to neki otmjeni roštilji.Jednostavno svako iz frižidera ponese ono šta ima, ali bit tog roštiljanja nije hrana nego druženje.Kada se sastane osam ljudi u današnje vrijeme neizbježna tema postane i politika i sve ono što nas mori u današnjem društvu.
S obzirom na to da sam odlučila najbolje godine svoga života provesti bez stresa(jer i sam razgovor o globalnoj krizi,politici i političarima kod mene izaziva stres) ovoj staroj daščici,koja je pomalo zaboravljena stajala u jednoj šupi, odjenula sam novo ruho.

Daščicu sam dobro oprašila i s obzirom na to da je već bila smeđa samo sam joj rubove prošla sa voskom.Nakon toga sam je obojala bijelom akrilnom bojom,rubove lagano prešmirglala kako bih dobila shabby i onda se bacila na pisanje;na papir sam isprintala tekst i pomoću indigo papira ga precrtala na daščicu.Crnom akrilnom bojom podebljala sam slova i voila!Daščica je gotova!

Tekst je prikladan mojoj odluci;bez stresa,molim!Svatko tko u toj sjenici počne bilo kakav razgovor koji izaziva stres biti će upućen da naglas pročita tekst.
Eto,to je moj doprinos boljoj atmosferi u jednoj sjenici i vikend-druženjima.

3 komentara:

  1. Savršeno! Morat ću i ja ovako nešto napravit za doma - nulta tolerancija! slažem se u potpunosti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična ti je ideja, dobro iskorištena stara daščica!!!!!
    Uživajte u druženjima i manite se politike!!!Kome je ona još dobra donijela?!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sasvim slučajno sam naišla na tvoj blog i ostala ugodno iznenađena... odlična daščica, moram pohvaliti i onu čipkastu košaricu, jako mi se sviđa:))

    OdgovoriIzbriši