9. svibnja 2012.

Čipkana košarica za salvete


Uvijek mi se činilo da oni plastični ili metalni držači za salvete stolu daju nekako "jeftin" izgled,pa sam odlučila pokazati vam kako sa malo čipke i svakodnevni stol može izgledati chic.Ova je košarica za salvete 33x33.Ukoliko želite u nju staviti veće salvete jednostavno povećajte dužine kvadrata.

Potraban materijal:
komad čipke
škare
metar
konac za heklanje ili vezenje
igla heklanje ili vezenje
satenska traka debljine 2 cm



1.Od čipke izrežite dva kvadrata 20x20 cm i 4 pravokutnika 20x6 ili 7 cm.Ovih 20 cm određuje dimenzije košarice a 6 ili 7 cm njenu visinu.


2.Kvadrat i pravokutnik postavite naličjem jedan prema drugome i rub opheklajte ili opšijte.Taj rub će vam biti vidljiv kada košarica bude gotova,stoga se potrudite uvaj dio napraviti što urednije.Ja sam ovaj puta opheklala pa to izgleda ovako.



3.Kada ste sastavili kvadrat i sve pravokutnike trebalo bi izgledati ovako:



4.Na drugom kvadratu napravite rupu kroz koju ćete kasnije staviti salvete i nju također opheklajte ili opšijte.


 5.Sada spojite gornji dio kutije na isti način kako ste to učinili sa donjim dijelom.Jednako tako pospajajte i kraće stranice.Kroz sastavljenu korpicu provucite satensku trakicu i zavežite mašnu.Voila!!Chic korpica je gotova!Zar nije zgodna??



Korpicu možete opšiti i koncem u boji trakice ili je ukrasiti na neki drugi način.Moram napomenuti da je ovo prva korpica koju sam napravila i to za jedno popodne.Ako mogu ja sigurno ćete moći i vi-samo se odvažite.

Broj komentara: 10:

  1. Uvijek me obraduje kad vidim da je netko novi otvorio blog, a kad je još iz Slavonije, kao i ja, moja radost je još veća.
    Molim te, možeš li mi poslati svoj e-mail, nešto bih te trebala. Moj je: jasna5@net.hr
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super tutorijal za kutiju za salvete :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Vau, predivna mi je ova košarica za salvete i genijalna je to ideja.

    OdgovoriIzbriši
  4. Divna ti je košarica!!!
    Dobro nam došla u ovaj kreativni blog-svijet!!!Drago mi je što dolaziš iz mjesta koje sam ja pohodila 4 godine srednje škole!!!
    Pozdrav Slavonskom Brodu:):) i tebi:):)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vrlo je lepa i originalna.
    Želim ti puno uspeha u blogovanju i kreativnom radu!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobrodošla među nas. Ne znam heklati, pa ne znam ništa o izvedbi košarice, ali na izgled je prekrasna. Jasminka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jasminka na dobrodošlici.Za ovu košaricu ne trebaš znati heklati s obzirom na to da se radi o kupovnoj čipki.Ono što sam ja opheklala ti možeš opšiti.Dovoljno je znati šivati a uvjerena sam da to znaš.

      Izbriši
    2. I zaboravih!Idući puta kad budem u Osijeku svakako dolazim u Boje snova.Prošli puta sam ostala razočarana jer u Hobby-ju nisu imali ništa od onoga po čega sam došla.Sigurna sam da se to u novom dućanu neće dogoditi.

      Izbriši
  7. WOW! U tvojim rukama i na tvojim fotkama to izgleda super jednostavno i brzo, ali uvjerena sam da to u mom slučaju ne bi bilo ni približno tako! Kutija izgleda fantastično!

    OdgovoriIzbriši