15. travnja 2013.

Prvopričesnička

Moji postovi su se prorijedili ali to ne znači da ne radim i to naravno svaštarim kao i uvijek.Ah, šta mogu kad sam takva.Divim se ljudima koji se odluče za jednu tehiku i nju usavrše do najmanjih detalja.Ja jednostavno nisam takva.Nemirni sam duh i jednostavno volim probati sve i svašta.Naravno da neke tehnike mi idu bolje a nekima nisam tako oduševljena,ali probati moram i gotovo.Jedino u mom kreativnom radu što je konstanta to su torte.
To je moja prva ljubav i mislim da nikada neće ni prestati moja veza s njima.Ta ljubav počela je jako davno:otprilike kada sam rodila prvog sina.Znate već kako to ide;krstitke pa rođendan.pa došao drugi sin i onda treći i tako ja postade specijalista za torte.Uvijek sam svojoj djeci pravila torte za rođendane i to u ona vremena kad je šlag i krema od torte bio najveći domet za ukrašavanje.Snalazila sam se svakako i svaka je bila posebna i neobična.Nije bilo interneta, ni tičina ni gumpaste ali zato je snalažljivost i ideja bila uvijek bila originalna i neponovljiva.Onda su se mom bratu počela rađati djeca i uslijedile su krstitke pa rođendani...onda su se događala vjenčanja u obitelji i ja sam postala"stručnjak" za torte i kolače.Sve ove godine mojih izrađivanja torti mogu reći da sam svaku pravila sa velikom ljubavlju i koliko god muke su mi zadavale nije mi bilo teško.Jednostavno uživam u tome.
Ovaj vikend moja nećakinja je imala pričest i pravila sam joj tortu,Stvarno sam si dala truda i utrošila sate i sate u pravljenje ukrasa i ukrašavanje ali sve sam to naplatila jednom jedinom rečenicom moje male prvopričesnice:"Teta Silvija,ja najradije ne bih ni načela ovu tortu,toliko mi je lijepa da ju je šteta rezatii, samo bih sjedila ovdje i gledala u nju."Zar postoji bolja plaća od toga??
Pa evo donosim vam sličice te torte koju je bilo šteta rezati.


A evo i slikica čestitke i male uspomene za prvopričesnicu.







I nakraju ovog posta moram zahvaliti Iki sa bloga Moj Hobi i Radi sa bloga Mesečev izvor na slatkoj blog nagradi,Trebala sam nagradu proslijediti na 10 blogova koji imaju manje od 300 sljedbenika ali pošto sam vidjela da su puno curki dobile nagradu nisam htjela duplirati pa ovu nagradu posvećujem odnosno proslijeđujem svim onim blogericama koje će se tek upustiti u blogerske vode.
Još jednom,hvala vam od srca curke!
Lijepo je vidjeti da vas se netko sjeća iako su vam se postovi prorijedili.









Broj komentara: 9:

  1. Ajmeee.... lipe li torte... i meni bi je bilo ža načeti !!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Torta ti je umetničko delo, mom divljenju nema kraja, svaka čast. Ovo je dokaz da je nagradica otišla u prave ruke:) Od srca veliki pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Torta je profesionalno uradjena.Svaka cast:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako fina torta za prvu pricest ,simbolika je divna .

    imas i od mene nagradu ,hala na inspiraciji
    veliki pozdrav iz daleka :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo je fenomenalno:))))Svaka ti čast , zadivljena sam!

    OdgovoriIzbriši
  6. Čeka te još jedna nagradica:) Svrati

    OdgovoriIzbriši