5. studenoga 2012.

Anđeli od krep papira-tutorijal


  



 Evo,drage moje,došlo je vrijeme da vam darujem prvi Božićni poklon-tutorijal za ove slatke anđelčiće.Ovaj tutorijal biti će samo smjernice kako napraviti anđele ali, naravno, da vi imate slobodu ukrasiti ih kako god želite.Možete ih napraviti i darovati nekome,staviti ih na Božićni dar umjesto mašne,objesiti na bor...
Ja sam ovaj puta pravila bijele jer su mi nekako najnježniji,ali prošle godine pravila sam i crvene i isto su slatki.
Pa,da krenem:





Potreban materijal:
-krep papir(debeli-180 g)
-zlatni hamer papir
-škare
-ravnalo
-olovka
-ljepilo
-ljepilo sa šljokicama ili štras
-zlatne zvjezdice
-zlatna špagica(deblja i tanja) za vezicu i aureolu
-bobice (15 mm)za glave anđela(ja sam svoje kupila u Dobar partner -ovo je link a artikal je rbr 93)
-pištolj za vruće ljepljenje

Krep papir razmorajte i podijelite na 5 jednakih dijelova.Svaki taj dio izrežite  na trake od 10 cm,Ovdje morate paziti da vam smijer rezanja bude okomit na smijer nabora na krep papiru.Ovo je važno jer samo tako ćete anđelima moći napraviti kragnicu i suknjicu.



Sada ste od jednog krep papira dobili 25 trakica Trakice zarolajte u rolice i zalijepite vrućim ljepilom.Rolice ne trebate stezati jako ali ne smiju biti ni mekane,






Kada ste sve rolice zarolali vrijeme je da anđelima napravimo kragnicu,Rolicu uzmite u ruku i to tako da spoj papira bude okrenut od vas odn.tako da ga ne vidite,Lagano povucite i malo razvucite prvi sloj krep papira,zatim ga prevrnite prema dolje.Isto učinite sa još dva sloja krap papira.To bi trebalo izgledati otprilike ovako:




Za suknjicu cijeli donji dio rolice povlačite prama gore tako da dobijete rub haljinice odnosno da rolica može stajati na ravnoj površini.






Na komadiću kartona nacrtajte šablonu krila zatim je precrtajte na hamer papir. Krila izrežite te na njih nalijepite zvjezdice,štras ili neke druge ukrase koje volite.






Narežite trakice za vezice (oko 12 cm) i takice za aureole(oko8 cm)



Anđelima pištoljem za vruće ljepljenje pričvrstite glave(ja sam stavila bobice kojima sam najprije odrezala žičicu) i stavite aureole










 Trakice za vezice zalijepite pištoljem za vruće ljepljenje na krila i odmah(dok je ljepilo vruće) zalijepite na tijelo anđela i to na onu stranu gdje je spoj papira kako vam se isti ne bi vidjeo.









I,eto, vaš anđeo je gotov!
Još ga samo nasjajite odnosno naštrasite,jer što je Božić bez malo šljokica!?








Nadam se da je tutorijal bio dovoljno jasan.
Ako nije,tu sam;pitajte.
























Broj komentara: 14:

  1. Fenomenalni su. Meni izgleda to jako komplicirano. Ali krep papit u pravim rukama čini čuda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije uopće komplicirano.Možda ti se to čini radi puno fotografija.Pokušaj!
      Ti si vješta sa papirom i sigurna sam da ćeš uspjeti.

      Izbriši
  2. Prelepi su andjelcici :) hvala za tut.

    OdgovoriIzbriši
  3. wow stvarno super .. svaka čast ja to nebi nikad mogla napravit :)
    Ukrasno Bilje

    OdgovoriIzbriši
  4. Božanstveno,anđelstveno....Jako zgodan handmade ukras ili poklončić:)Hvala na detaljnom tutorialu:))))))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovaj anđeo je gotovo potpuno isti kakvog sam i ja pravila, razlikuju se samo malo u detaljima. Ja svog još malo stisnem koncem da bude mršaviji i na vrh glave stavim pribadaču s biserom, a i krila su malo drugačija. Drago mi je da sam vidjela kako ti to radiš.Moj post,gdje sam objasnila kako ja to radim,jest moj najčitaniji post, pregledan preko tisuću puta i nadam se da će se ista stvar dogoditi i s tvojim.Pozdrav od Jasne!

    OdgovoriIzbriši
  6. Sada sam pogledala taj tvoj post.Isti pricip a tako drugačiji rezultat.Kada sam ja vidjela ove anđele nisam imala nikakv tutorijal nego sam sve sama skontala kako bi se to moglo napraviti,pa sam odlučila sada kada već imam priliku postaviti tutorijal.Jako su jednostavni a tako efektni.Pretprošle godine sam za našu crkvu napravila 125 takvih i borovi su izgledali prekrasni sa anđelima na njima i bez nekog skupog nakita.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ti si fenomenalna! Mogu misliti kako lepo izgledaju uživo, a to kažem na osnovu čestitki i toga kako su one urađene precizno i pedantno.

    Sviđaju mi se anđelčići, jer volim praznike i sve u vezi sa njima, a mogu biti lep ukras i mimo praznika. A šljokice? Kakav je to život bez šljokica, sjaja i svega onog što ljudi neopravdano zovu kič? Kod mene sve mora da sija, bio praznik ili ne.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo je prelepo , svaka ti čast ! Odličan tutorijal , još lepši Anđeli :)

    OdgovoriIzbriši
  9. jako maštovito i na kraju jako lijepo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ono što je u današnje vrijeme jako važno-za malo kunica.

      Izbriši