28. svibnja 2012.

Jedna ljetna torba

Na blogu *mare*ka-ša  naše drage Mare pronašla sam tutić za uzradu torbe od crnih najlon vreća.Odmah sam smislila da ću si napraviti jednu za plažu.Sve torbe za plažu koje imam s vremenom postanu flekave od raznoraznih sokića i limunića koje djeci nosimo na plažu,i onda takva torba završi na tavanu u nadi da će nekada biti reciklirana ili obnovljena.Ova mi se činila kao savršena za to.
Mare mi je rekla da mi treba 12-13 vreća za smeće;ja odmah u trgovinu i kupim.Platila sam ih 15,98 kn- 20 komada.Sitnica!Kada sam počela heklati skužim da sam trake trebala rezati tanje(moje su bile oko 1 cm) i da sam trebala kupiti one šuškave i super tanke vrećice.
Odmah vidim da će ta torba biti prečvrsta za plažu i nađoh joj prenamjenu-biti će nova torba za moj laptop!
Malo sam se namučila sa heklanjem ali kada sam završila bila sam zadovoljna pogotovo sa time što nitko ne bi pogodio od čega je torba saheklana.Dodadoh još koji cvijetić na torbicu i krajni rezultat je ovo:

Dok sam torbu završila ponovno sam je prenamijenila.
Odlučila da ta torba uopće neće biti za laptop nego ide direkt na korzo,u šetnju.I tako, ono što je započelo kao torba za plažu završilo je kao torba za šetnju.Razmišljam o tome da napravim još jednu i da je poklonim šogorici za rođendan.
Ovakve nema kod kineza, a cijena repromaterijala joj je stvarno kineska.

Broj komentara: 11:

  1. odlična je!!!....drago mi je da sam ti poslužila kao inspiracija:))....
    u jednom od prijašnjih postova sam napisala da je bolje i daleko lakše raditi sa tankim,šuškavim vrećicama.....one deblje ,plastične samo zapinju i teže ih je provlačiti iglom:)).....
    ja sam jako zadovoljna tvojom torbom a nadam se da si i ti:))....
    još da smo u istom gradu pa da se skupa prošetamo:)))...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga mare ti si nam svima i uvijek inspiracija.
      Eee, da sam ranije pročitala taj post ne bih se toliko namučila i dobila žuljeve na prstićima,ali nema veze;to je bila škola.Ionako sam sve nučila putem pokušaja i pogrešaka.
      Torbom sam toliko zadovoljna da će mi cijelo ljeto biti neizbježan accessories.
      Jednom kada ti slučajno navratiš u Brod a ja u Rijeku(gdje imam i tetu i sestričnu)ne moramo šetati torbe nego sjesti na Korzo(i brodsko i riječko) i popiti kavu.

      Izbriši
  2. Draga "teta" Silvija,torba je mrak.A i stolica ti je lijepa.Šogorica ti se slaže sa tvojim razmišljanjem(citiram):Razmišljam o tome da napravim još jednu i da je poklonim šogorici za rođendan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovo moram komentirati:)))......haha odličan pokušaj,nadam se da će "teta" silvija pasti na citat:))).....

      Izbriši
    2. Teta Silvija je već pala na suptilni komentar tete Draženke.Torba stiže za ročkas(baš joj je takva trebala)!

      Izbriši
  3. Prekrasna torbica, bravo za tebe i Maru !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. O ovakvim torbama a la Mare već sam i previše pričala( naravno sve najbolje) i zbog njih ću sigurno naučiti heklati!!!( i to sam već obećala!!!)
    Torba je savršena i vesela s ovim cvjetićima!!!
    PS Ajd molim te pitaj tu tvoju teta Draženku jel ona ima kakve veze sa Osijekom i OŠ Ivana Filipovića( ili je to neka druga english woman...)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema teta Draženka nikakve veze sa english woman iz Osijeka.Nadamo se da će imati vezu sa nekom drugom školom ali u Brodu jer svi čekamo da već jednom preda taj diplomski i da ga položi.

      Izbriši
    2. Eeee, onda ništa!Radila sa mnom jedna isto se zove i preziva i otišla dalje!!!!Ti uživaj u ljetnoj torbi i šetnji i hvala na informaciji!!!!:):)

      Izbriši
  5. Sviđa mi se torba. Nije stvar u ceni, već u originalnosti. Nemam ništa protiv kineskih radnji niti Kineza, da ne budem pogrešno shvaćena, ali imam protiv kvaliteta njihove robe, koja je, srazmerno tome, skupa, a sa druge strane su kreativci koji prave tako lepe i originalne stvari, a nikako da dođu do izražaja. Ne volim masovnu produkciju i uniformisanje. Uživaj u svojoj torbi i slobodno je nosi na korzo, i budi sigurna da prelepo izgleda. A povrh svega, može biti znak prepoznavanja.

    OdgovoriIzbriši